Ανακοίνωση υποψηφιότητας Θ. Ρουσόπουλου στο Βόρειο Τομέα της Β' Αθηνών


Η συμμετοχή στα κοινά δεν είναι παρόρμηση της στιγμής, ούτε προσωπικό στοίχημα, αλλά συνειδητή επιλογή.

Συστρατεύομαι στην πολιτική αλλαγή που θα φέρει η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για την ελπίδα που δίνει στην πατρίδα μας. Με οδηγό μια νέα νοοτροπία παντού. Στην πολιτική, στην κοινωνία, στην οικονομία. Δουλειές για περισσότερους Έλληνες. Να μη φεύγουν οι νέοι μας στο εξωτερικό. Σεβασμός στην αξιοπρέπεια όσων πάλεψαν μια ολόκληρη ζωή και έφτασαν σήμερα να νιώθουν ξένοι στο ίδιο τους το σπίτι.

Η πολιτική αλλαγή είναι στα χέρια μας.

Ποιος ειμαι

Βιογραφικό Σημείωμα

Γεννήθηκα στις 13 Σεπτεμβρίου 1963 στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας.

Από το 1981 έως το 2000 εργάστηκα ως δημοσιογράφος (Ελευθεροτυπία, Νέα Μεσημβρινή, Καθημερινή). Υπήρξα από τα ιδρυτικά στελέχη του πρώτου μη κρατικού ραδιοφωνικού σταθμού στη Χώρα (Αθήνα 9,84) και του πρώτου μη κρατικού τηλεοπτικού σταθμού (Μέγκα). Αρχισυντάκτης πολιτικού ρεπορτάζ και διευθυντής και παρουσιαστής ενημερωτικών εκπομπών.

Τον Αύγουστο του 2000 κατόπιν προσκλήσεως του Κώστα Καραμανλή ανέλαβα εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και υπεύθυνος για την επικοινωνιακή της πολιτική.

Τον Μάρτιο του 2004 ορκίστηκα υπουργός Επικρατείας υπεύθυνος για θέματα ΜΜΕ και έως τον Οκτώβριο του 2008 εκτελούσα χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου.

Εισηγήθηκα το νέο νομικό πλαίσιο για τα ΜΜΕ και τις αδειοδοτήσεις, την ψηφιακή εποχή, το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο, την κωδικοποίηση των νόμων που αφορούν τον τύπο.

Από το 2009 δίνω διαλέξεις για τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς μετά την κρίση στο Pepperdine university of California και από το 2015 είμαι καθηγητής επικοινωνίας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Είμαι διδάκτωρ Ιστορίας του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου σε θέματα εθνικής ταυτότητας των Ελλήνων της Βενετίας τον 17ο αιώνα.

Συστρατεύομαι στον αγώνα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας για την αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος.

ΒΟΡΕΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ
Β' ΑΘΗΝΩΝ (Β1)

Επικοινωνια

Διεύθυνση Πολιτικού Γραφείου:
Κωνσταντίνου Βεντήρη 1, Αθήνα, Τ.Κ. 115 28

2107295551, 2107295552

theodoros@roussopoulos.gr