Στη ζωή μου έμαθα να προχωράω πάντα μπροστά. Κι όσο προχωρούσα, έμενα πάντα σταθερός στις αξίες, τις ιδέες και τις αρχές μου. Απέναντι στην τοξικότητα, τον διχασμό και τον λαϊκισμό, προσπαθούσα να στέκομαι πάντα με σοβαρότητα και ψυχραιμία. Με λογική και επιχειρήματα. Με θάρρος και ειλικρίνεια. Η διαδρομή, άλλωστε, του καθενός αποδεικνύει αν όσα λέει τα έχει κάνει πρώτα πράξη ο ίδιος στον εαυτό του, οπότε και τα εννοεί στο ακέραιο. Άλλοτε επιτυγχάνεις στις προσπάθειές σου και άλλοτε όχι. Όμως, αν αναγνωρίζεις τα λάθη σου, αν διορθώνεις τις παραλείψεις σου, αν αναλαμβάνεις στο ακέραιο τις ευθύνες σου, τότε υπάρχει ελπίδα για το μέλλον.

Συνεχίζουμε με γνώμονα το έργο μας και τη λογική. Γιατί η λογική είναι δύναμη.

Ρουσόπουλος Θεόδωρος

Ποιος ειμαι

Βιογραφικό Σημείωμα

Γεννήθηκα στις 13 Σεπτεμβρίου 1963 στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας.

Από το 1981 έως το 2000 εργάστηκα ως δημοσιογράφος (Ελευθεροτυπία, Νέα Μεσημβρινή, Καθημερινή). Υπήρξα από τα ιδρυτικά στελέχη του πρώτου μη κρατικού ραδιοφωνικού σταθμού στη Χώρα (Αθήνα 9,84) και του πρώτου μη κρατικού τηλεοπτικού σταθμού (Mega Channel). Αρχισυντάκτης πολιτικού ρεπορτάζ και διευθυντής και παρουσιαστής ενημερωτικών εκπομπών.

Τον Αύγουστο του 2000, κατόπιν προσκλήσεως του Κώστα Καραμανλή, ανέλαβα εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και υπεύθυνος για την επικοινωνιακή της πολιτική. Τον Μάρτιο του 2004 ορκίστηκα υπουργός Επικρατείας υπεύθυνος για θέματα ΜΜΕ και έως τον Οκτώβριο του 2008 εκτελούσα χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου. Εισηγήθηκα το νέο νομικό πλαίσιο για τα ΜΜΕ και τις αδειοδοτήσεις, την ψηφιακή εποχή, το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο, την κωδικοποίηση των νόμων που αφορούν τον τύπο.

Το 2009, αποχώρησα από την πολιτική και εργάστηκα ξανά στο χώρο των εκδόσεων, ενώ ίδρυσα τη δική μου εταιρεία επικοινωνίας στο εξωτερικό. Από το 2009 δίνω διαλέξεις για τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς μετά την κρίση στο Pepperdine University of California. Είμαι Καθηγητής Επικοινωνίας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και διδάκτωρ Ιστορίας του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου σε θέματα εθνικής ταυτότητας των Ελλήνων της Βενετίας τον 17ο αιώνα.

Επανεξελέγην Βουλευτής το 2019. Μετέχω στο Συμβούλιο της Ευρώπης, τον αρχαιότερο παγκόσμιο οργανισμό για τα ανθρώπινα δικαιώματα, με 46 χώρες – μέλη και είχα την τιμή να εκλεγώ ομόφωνα δύο φορές πρόεδρος της Επιτροπής Μετανάστευσης και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, θέσεις που κατέχω έως σήμερα.

ΒΟΡΕΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ
Β' ΑΘΗΝΩΝ (Β1)

Επικοινωνια

Διεύθυνση Πολιτικού Γραφείου:
Κωνσταντίνου Βεντήρη 1, Αθήνα, Τ.Κ. 115 28

2107295551, 2107295552

theodoros@roussopoulos.gr